El nostre sol, el nostre poder




Manipura, així es coneix el tercer chackra. Vol dir "ciutat de les joyes" perquè és el centre del foc, punt que genera calor.
Aquest nucli energètic es troba entre el melic i la boca de l'estómac,és  la zona que envolta el melic per davant i els runyons per darrera.Es correspon corporalment amb la part inferior de l'esquena i la cavitat abdominal, amb el sistema digestiu, amb el fetge i la vesícula, la melsa i el pàncrees ( sistema inmunitari),  i el sistema nerviós vegetatiu que és la relació amb el subconscient.
És el més gran dels chakres i el més potent. S'associa amb el groc ja que té l'efecte estimulador del sistema nerviós.A més, es relaciona triangularment amb els xacres d'abaix, el primer i el segon, i els tres representen la part insconcient del cos.

Representa l'autoestima, és el centre del poder personal i de la voluntat per saber, aprendre i actuar. Si està equilibrat irradia una sensació de tenir el control dels aconteixements, una bona coordinació i orientació física. Permet sentir una confiança necessària en un mateix, i tenir la sensació de poder lidiar amb qualsevol situació. Això allibera de la necessitat neuròtica de fals control que tenim sobre els aconteixements o les persones. Es la força que ens permet actuar amb determinació, bon humor, sensació de poder, de claredat mental, i motivació. Desenvolupa i coordina i  el sentit de la vista (en relació amb le fetge).

El tercer chakra és la font de reserva d'energia del cos. Aquí comença l'energia kundalini i és on està enmagatzemada, passa cap a la base de la comlumna, juntant-se amb l'energia apagada del primer chakra i pujant a través de la columna. Es per això que cal estimular l'energia del melic cada dia.
El riure té un fortíssim poder desbloquejador d'aquest nucli energètic.
Olis essencials que ajuden a armonitzar aquest centre: Ciprés, Romaní, Farigola,  Eucaliptus, Jengibre, Siempreviva, Pi, Fonoll. Espliego, Enebro, Clau, Cedre de Atlas,


Quan està desequilibrat, podem sentir un bloqueig o un tap a la boca de l'estómag. Aquí es posa la por, la inseguretat,la  ira. Apareix la sensació de vida dispersa, sense objectius clars. Conecta molt amb la frustració, i sentiments d'inferioritat que es poden intentar compensar amb el menjar compulsiu (bulimia , anorexia..), o amb diferents estimulants com les drogues.. Entres en una dinàmica de negativitat on la freqüència energètica és realment baixa i cal saber que és pur verí per el nostre cos, la nostra ment, i la nostra ànim.

Pot haver-hi la possibilitat de que el tercer chakra estigui desequilibrat per un excés d'activitat energètica. En aquest cas, sentim una necessitat de manipular els altres i controlar les situacions per tal de que les coses vagin com nosaltres volem. Deixem de fluir completament quedant-nos enganxats amb el rencor i l'enoig arribant a provocar-nos úlceres estomacals o en casos molt més greus, càncers digestius.

Hi ha moltes molèsties o enfermetats que ens poden donar una pista de com està el nostra plexe solar; temes digestius, vómits o gastritis, úlceres pèptiques, hernies, trastorns del ritme deposicional, disfuncions hepàtiques i vesícula biliar, energia molt fluixa i fatiga.


Hi ha un petit exercici que es recomana fer cada  al matí i que és realment senzill. Mentres estiguis al llit, abans de llevar-te, aixeca el cap i les cames uns 15 centímetres per tal d'estimular el punt del melic. Això permet que l'energia circuli i arribi correctament a tots els òrgans del cos, estimula les funcions d'eliminació i per tant neteges toxines. Aprofita aquest moment en què notis que l'energia ja circula, visualitzar allò que desitges i mou-te, aquest xacra necessita de moviment i d'acció.

Força i poder!